Хотел Молика - Пелистер - Импала Травел
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk

Хотел Молика – Пелистер

Пелистер

Хотел „Молика“ – Битола 

Хотел Молика е најрепрезентативниот хотел со кој располага Друштвото за угостителство рекреација и спорт ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје. Хотелот се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер. Самата местополжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината.

Во склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки.

Должината на жичарата и ски лифтот изнесува 1326 метри со капацитет од 1133 скијачи на час. Двете скијачките патеки се со средна тежина и нивната должина изнесува 1341 метар со површина од 53640 м2

Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.

Хотелот ,,Молика,, претставува капацитет од трета категорија (3 звезди ***) , кој во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува.

Хотел Молика претставува угостителско туристички капацитет сместен на 1420 метри надморска висина во срцето на Националниот парк Пелистер.

Располага со 57 соби од кои : три апартмани, три трокреветни соби и останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај.

Покрај тоа во склоп на хотелот работи и : ресторанска сала со капацитет од 170 седишта, две семинарски сали секоја со капацитет за околу 40 учесници, банкет сала со 15 – 20 седишта, како и летна тераса со 80 седишта

 

 ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУAЛНИ  ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

 

Период

 

Септември

 Октомври

  Ноември

  Декември

    Јануари

  Февруари

     Март

    Април

 

     Мај

    Јуни

     Јули

   Август

Ноќевање со појадок

BB

1,150

1,250

1,050

1,150

1,250

Полупансион

HB

1,400

1,550

1,250

1,400

1,550

Полн пансион

FB

1,850

2,000

1,550

1,850

1,900

Доплата 1/1 & Апп.

 

250

300

250

250

300

Дневен престој

 

700

700

700

700

700

 

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 ДЕНА И ПОВЕЌЕ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

 

Период

 

Септември

 Октомври

  Ноември

  Декември

    Јануари

  Февруари

     Март

    Април

 

     Мај

    Јуни

     Јули

   Август

Ноќевање со појадок

BB

      920

1000

840

920

1000

Полупансион

HB

    1,120

1,240

1000

1,120

1,240

Полн пансион

FB

    1,480

1,600

1,240

1,480

1,520

Доплата 1/1 & Апп.

 

      250

300

250

250

300

Дополнителни информации  и условите за сместување во  хотелот Молика :

  • Понудените цени во Хотелoт Молика ,   не се однесуваат  за време на  Новогодишниот аранжман.
  • Цената се однесува за едно лице на ден.
  • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40 денари и ДДВ.
  • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
  • Хотелот располага со сопствен  и бесплатен паркинг.

Попусти:

  • Деца до 4 години кои не користат услуги за сместување и храна, попуст 100%.
  • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 20 % на редовната цена.
  • Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги попуст од 30 %.
  • Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување попуст од 50%.
  • Деца до 5 години кои не користат ресторантски услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно.