Израел и Јордан - Импала Травел
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk

Израел и Јордан

ИЗРАЕЛ И ЈОРДАН - НОВА ГОДИНА

7 дена / 6 ноќевања / 6 појадоци / 4 вечери

Датум на патување и цени

Датуми на патување Возрасен во двокреветна соба Трет возрасен во двокреветна соба Дете 2-10.99 год. со двајца возрасни во двокреветна соба Еднокреветна соба
28.12.17 – 04.01.18 999 € 899 € 859 € 1,099 €

Хотели во програмата

Датум Локација Хотел Број на ноќевања
28.12 – 29.12.2018 Нетанија Margoa Hotel 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или сличен 1
29.12 – 30.12.2018 Аман Rum Hotel Amman 3* http://www.rumhotels.com/ или сличен 1
30.12 – 31.12.2018 Петра Edom hotel Petra 3* http://www.edomhotelpetra.com/ или сличен 1
31.12 – 01.01.2019 Аман Rum Hotel Amman 3* http://www.rumhotels.com/ или сличен 1
01.01 – 03.01.2019 Витлеем Paradise Hotel 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или сличен 2

Цената на аранжманот вклучува:

 • Авионски билет Скопје – Тел Авив – Скопје со вклучен багаж;
 • 1 ноќевање со појадок во Нетанија, хотел 3 *;
 • 1 ноќевања со појадок и вечера во Аман, хотел 3 *;
 • 1 ноќевање со појадок и вечера во Петра, хотел 3 *;
 • 1 ноќевања со појадок  во Аман, хотел 3 *;
 • 2 ноќевања со појадок и вечера во Витлеем, хотел 3 *;
 • Претставник од агенција;
 • Луксузен автобус со бесплатен WI-FI во Израел;
 • Сите трансфери на програмата;
 • Сите екскурзии во програмата;
 • Влезни билети за објекти во програмата;
 • Сертфикат за аџилак;
 • Водич  кој ја придружува групата за време на целиот престој;

Цената на аранажманот не вклучува:

 • Аеродромски такси од 162€;
 • Новогодишна Гала вечера – цена по лице: 80 €.
 • Бакшиши – 55 $ на турист во текот на целото патување;
 • Гранични такси – 45 долари;
 • Сите оброци кои не се споменати во програмата;
 • Лични трошоци. 

Услови за резервација:

 • Начин на плаќање: депозит 50 % (неповратен во случај на откажување);
 • Копија од пасош со важност од 6 месеци од датумот на враќање;
 • Доплата на аранжманот 30 дена пред датумот на поаѓање.
 • Минимален број на туристи за остварување на екскурзијата: 16 патници.
 • Рок за известување при недостигнување на миналниот број туристи: 7 дена пред датумот.
 • Потребни документи: пасош; нема виза, санитарни и медицински барања.

Рокови за откази и казни:

 • Меѓу 59 – тиот и 30 – тиот ден пред датумот на поаѓање се задржува големината на уплатениот депозит;
 • Меѓу 29 – тиот и 20 – тиот ден пред датумот на поаѓање се уплаќа 50% од вредноста на екскурзијата;
 • Меѓу 19 – тиот и 10 – тиот ден пред датумот на поаѓање се уплаќа 80% од вредноста на екскурзијата;
 • Кај помалку од 10 дена се уплаќа 100% од вредноста на екскурзијата

Пакетната цена е пресметена по курс 1 USD = 52.3 денари. При промена на девизниот курс со повеќе од 5% во периодот до почетокот на туристичкото патување, агенцијата го задржува правото за прекалкулирање на цената на аранжманот, согласно промената на девизниот курс.