Кападокија и Истанбул - Авион - Импала Травел
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk

Кападокија и Истанбул – Авион

Кападокија и Истанбул

Авион/5 дена/4 ноќи

Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa.
Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

 

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлајнс од Скопје преку Истанбул до Кајсери (со 20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во одбрани хотели 4 ноќи
 • Организиран превоз од аеродром – хотел- аеродром во Кападокија и Истанбул

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Дополнителни трошоци во хотел

5 ДЕНА –4 НОЌИ

ХОТЕЛКападокија-Истанбул

Кат/Усл

1 / 2 Соба

1 / 1Соба

3то лице

Abras Cave Hotel-Urgup/Beyazsaray

Cave BB/4*BB

299

379

299

DedeliKonak Cave Hotel – Akka Lush

Cave BB/4*BB

335

415

335

*Цените се дадени во евра

 

ДАТУМИ НА ЛЕТОВИ

 

Поаѓање (SKP – IST-KAJ)

02.35-06.00

08.30-09,50

Враќање (KAJ – IST)

Враќање (IST-SKP)

22.05-21.35

4ноќи

Секој ден, освен понеделник и сабота

Секој ден

Секој ден, освен недела и петок

(Не важи за период 27.12.2020 – 03.01.2021)

 

ЕКСКУРЗИИ КАПАДОКИЈА

Екскурзија

Опис на екскурзија

Цена

Северна Кападокија

Турата започнува во  09.30 часот,враќање во 17 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Devrent Valley,Monk’Valley,Avanos,Uchisar Castle,Esentepe Panoramic view,Goreme Open Air Museum

Турата вклучува:автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно-ручек.

Од 50

Црвена долина

Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Red Valley,Cavusin village,Pigeon Valley,Kaymakli underground city

Турата вклучува:автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно-ручек

Од 50

Јужна Кападокија

Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17.30 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Kaymakli underground City,Ihlara Valley,Meleniz River,Belisirma village,Selime Monastery

Турата вклучува:автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно-ручек

Од 55

Летање со балон

Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце.Трае  околу 2 часа.

Се прелетуваат следниве области:

Love Valley,Aydin Kiragi,Pigeon Valley,Cavusin

Турата вклучува:трансфер од и до хотел,организатор и водич,летање со балон

Од 120

 

Важна напомена:

 • Цените се по лице,сместување во двокреветна,трокреветна или еднокреветна соба,и важат за индивидуално патување;
 • Цените може да претрпат промена во зависност од местата во авион и хотел;
 • Цените за деца се добиваат дополнително;
 • Плаќање исклучиво во денари по курс 61.8 мкд;
 • Плаќање при резервација 100 %,и нема можност за откажување, менување термин или менување имиња;
 • Важност на пасош за влез во Р.Турција е мин.6 месеци од денот на враќање;
 • Екскурзиите треба да бидат однапред платени и резервирании за истите не гарантираме дека ќе бидат изведени по горенаведен редослед, изведувањето зависи од временските услови.
 • Важат останатите општи услови на патување на Импала Травел;