БЕЛГРАД - СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - НОВИ САД - Импала Травел
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk

БЕЛГРАД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – НОВИ САД

БЕЛГРАД - СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ - НОВИ САД

1 Ден.10.10.2019 (четврток) Скопје – Белград

 Состанок на групата во 00:30 часот и тргнување за Белград во 01:00 часот. Се патува преку граничниот премин Табановце со куси попатни паузи за царински формалности и одмор. Пристигнување во Белград во  претпладневните часови по што следи разгледyвање на градот со локален водич: хотел Москва, Кнез Михајловата улица, Соборната црква, Булеварот на Револуцијата, Калемегдан… Слободно попладне за индивидуални активности. Сместување во хотел Srbija 3* http://www.hotelsrbija.com/sr/. Вечерта можност за факултативна посета на национален ресторан во Скадарлија со жива музика и мени со специјалететите на српската кујна. Враќање во хотел. Ноќевање. 

2 Ден.11.10.2019 (петок) Белград – Сремски Карловци – Нови Сад – Белград

Појадок. По појадокот можност за целодневен факултативен излет до Нови Сад, оддалечен 90км од Белград со попатна посета на Сремски Карловци. Пристигнување во Сремски Карловци и организирана прошетка низ градот кој некогаш бил седиште на Српската православна црква во периодот на Австро-Унгарија и  политички и културен главен град на Војводина. Организирана посета на винарија Косовиќ во Сремски Карловци со дегустација на сортни вина и бермет. Пристигнување во Нови Сад и разглед на градот со локален водич: Петроварадинската тврдина, Стариот град, Музејот, Црквата Св.Ѓорѓи, куќата на Милева и Алберт Ајнштајн… Слободно време за индивидуални активности. Во попладневните часови враќање во Белград. Ноќевање.

3 Ден.12.10.2019 (сабота) Белград – Скопје

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот и заминување за Македонија со попатна посета на Икеа. Патување со куси попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Скопје во доцните вечерни часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 4,990 денари

Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

  • Превоз со висоско туристички автобус на наведената релација ;
  • Две ноќевања со појадок во Белград –  хотел Srbija 3* http://www.hotelsrbija.com/sr/;
  • Разглед на Белград со локален туристички водич ;
  • Придружник – пратител на групата за време на патувањето ;
  • Организација и реализација на аранжманот.

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

  • Посета на национален ресторан во Скадарлија 30 евра;
  • Целодневен излет – Посета на Сремски Карловци; Посета на винарија Косовиќ http://www.vinarijakosovic.com – Сремски Карловци со дегустација на сортни вина и бермет , Посета на Нови Сад и разглед на градот со локален туристички водич 20 евра;

ПАКЕТ ЦЕНА – 40 ЕВРА

Патничко и здравствено осигурување 200 денари.