Скопје - Битола – Пелистер- Крушево - Импала Травел
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk
+389 31 418-900 contact@impala.com.mk

Скопје – Битола – Пелистер- Крушево

СКОПЈЕ – БИТОЛА – ПЕЛИСТЕР- КРУШЕВО

Прекрасна тура со посета на југозападна Македонија. Посета на Хераклеја, Битола, Пелистер и Крушево. Искористете го ваучерот и уживајте во убавините на нашата земја!

 

Термини: 05.09 – 06.09 и 12.09 – 13.09

Може да се изврши плаќање со ваучерот ДОМА СИ Е ДОМА

 

 

 •  

Програма на патувањето:

1 ден сабота

 

 • Поаѓање во 07:00 од паркингот пред хотел Вип ( собирање на група 06:45)
 • Околу 9 часот посета на локалитетот Хераклеја Линкестис – 4 век п. н. е. Ова е еден од трите стратешки најважни градови покрај кои поминувала Виа Игнација и во римскиот период ја достигнуваат својата експанзија.
 • Пешачка тура низ Битола со водич. Посета на црква св. Димитрија, Саат Кулата, Јени Џамија, Исак Џамија, Стариот базар, Безистенот. Сите овие места ќе ги видиме со прошетка по познатиот Широк Сокак. Битола, градот на конзулите ќе ве воодушеви со убавина и гостопримство.
 • Сместување во хотел Молика, Пелистер. Вечера и ноќевање.

 

2 ден недела

 

 • Појадок.
 • Слободно време за посета на национален парк Пелистер кој зафаќа површина од 17.150 хектари – надморска височина од 927 до 2601 m. Изобилува со уникатни природни богатства и претставува дом на ретки и ендемични животински и растителни видови.Слободно време за да ги видите и доживеете сите убавини на планината Баба и Пелистер, на располагање ви стојат бројни пешачки патеки: Детската, Историската, по Камењатот…
 • Посета на Крушево, градот на Републиката, Македониумот и градот на Тоше. Заедничка прошетка и слободно време.
 • Тргнување за Скопје во попладневните часови

 

 

 

Понудата вклучува:

 • 1 ноќевање со појадок и вечера во хотел Молика, Пелистер
 • посета на локалитетот Хераклеја Линкестис
 • пешачка тура со водич низ Битола
 • посета на Национален Парк Пелистер
 • посета на Крушево
 • превоз на наведената релација
 • организација и водство на патувањето

 

Понудата не вклучува:

 • влезници за културно историски споменици
 • индивидуални трошоци

 

Цена:3000 денари од лице

Може да се изврши плаќање со ваучерот ДОМА СИ Е ДОМА